Nyheter

ATOMENERGIBYRÅET: Det iranske flagget utenfor hovedkvarteret til det internasjonale atomenergibyrået IAEA i Wien. Mandag ble atomavtalene mellom Iran og verdens stormakter gjenopptatt i den østerrikske hovedstaden. Iran sier de er fast bestemt på å redde avtalen.

Iran: – Fast bestemt på å redde atomavtalen

Mandag ble samtalene mellom Iran og verdens stormakter gjenopptatt i Wien. Iran sier de er fast bestemt på å redde avtalen om landets atomprogram.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Delegasjonen fra den islamske republikken Iran er i Wien med sterk vilje til å komme til enighet. Vi ser fram til produktive samtaler, sier Said Khatibzadeh, talsmann for det iranske utenriksdepartementet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det er fem måneder siden forrige runde med samtaler mellom Iran på den ene siden og stormaktene på den andre. Tillit har vært et problem før møtet.

Les også: Iran hevder å ha doblet mengden anriket uran

– Vi tror ikke at Vesten vil ha en avtale, sa Irans sjefforhandler Ali Bagheri i forkant av samtalene.

REAKTOR: Teknikere jobber på tungtvannsreaktoren ved Arak-anlegget i Iran. Mandag ble atomsamtalene mellom Iran og verdens stormakter gjenopptatt i Wien. Iran sier de er fast bestemt på å redde avtalen.

Diplomater fra Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Russland og Kina har kommet til den østerrikske hovedstaden for å delta i samtalene, i tillegg til representanter for USA og Iran.

Debatt: Feilaktige påstander om atomvåpenforbud

Atomavtalen mellom stormaktene og Iran ble inngått i 2015 og forsøkt torpedert av Donald Trump tre år senere. Etter at han trakk USA fra atomavtalen, har den vært nær ved å kollapse.

Powered by Labrador CMS