Nyheter:

Raketter ble vist fram da Iran markerte 42-årsjubileet for den islamske revolusjonen onsdag.
Raketter ble vist fram da Iran markerte 42-årsjubileet for den islamske revolusjonen onsdag.

Russland ber Iran vise tilbakeholdenhet etter produksjon av uranmetall

Russland oppfordrer Iran til å vise tilbakeholdenhet etter at landet begynte å produsere uranmetall. Produksjonen strider mot atomavtalen med verdensmaktene.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi forstår logikken i deres handlinger og Irans beveggrunner. Likevel er det nødvendig å vise tilbakeholdenhet og en ansvarlig tilnærming, sier Russlands viseutenriksminister Sergej Rjabkov til det statlige nyhetsbyrået Ria Novosti.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) sa onsdag at de hadde verifisert produksjon av 3,6 gram uranmetall på et anlegg i Iran.

Atomavtalen fra 2015 skal hindre at Iran samler inn uran som kan brukes til atomvåpen. Til gjengjeld lovet USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike og Tyskland å oppheve sanksjoner mot landet.

Iran sa i forrige måned at de undersøkte uranproduksjon. Rjabkov sier Irans grep demonstrerer Irans «vilje til å ikke tåle den nåværende situasjonen». Iran har advart USA om at tiden for å redde avtalen løper ut.

Tidligere president Donald Trump trakk USA fra atomavtalen i 2018. Da USA igjen begynte å stramme inn de økonomiske sanksjonene, valgte Iran å trappe opp atomprogrammet sitt. Nåværende president Joe Biden har gjort det klart at han ønsker å gjenoppta atomavtalen med Iran.

Powered by Labrador CMS