Nyheter

KRITISERER: Nord-Koreas utenriksminister Choe Son-hui.

Nord-Korea langer ut mot G7 og USA: Er og skal forbli en atommakt

Utenriksminister Choe sier at Pyongyangs utvikling av atomvåpen kun har til hensikt å beskytte landet mot amerikanske trusler.

Publisert Sist oppdatert

Nord-Koreas utenriksminister slår fast at landet er og skal forbli en atommakt. Hun kritiserer USA og G7 for å forsøke å avvæpne landet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nord-Korea skal fortsette landets legitime handlinger inntil militære trusler fra USA og dets allierte opphører, melder Pyongyangs statlige nyhetsbyrå KCNA fredag.

Byrået siterer utenriksminister Choe Son-hui der hun kritiserer USA og andre land i G7.

Utenriksministrene fra G7 fordømte tirsdag Nord-Koreas test av en interkontinental rakett, som fant 13. april, og oppfordret på slutten av G7-ministrenes møte i Japan til at Nord-Korea må bli atomvåpenfritt.

Choe sier at Nord-Koreas status som atommakt er endelig og urokkelig, og at dette kommer til å være en «unektelig realitet» selv om USA og andre vestlige land skulle mene noe annet.

Choe sier at Pyongyangs utvikling av atomvåpen kun har til hensikt å beskytte landet mot amerikanske trusler. Hun oppfordrer USA til å skrinlegge landets «fiendtlige politikk» overfor Nord-Korea for å ivareta sin egen sikkerhet.

– Det er en anakronistisk tanke hvis man tror at bare Washington har rett og evne til å gjennomføre et atomangrep, siterer KCNA henne på.

– All den tid vi har styrke til å slå tilbake mot amerikanske atomtrusler, kommer vi aldri til å be om anerkjennelse eller godkjenning fra noen, sier hun.

Powered by Labrador CMS