Nyheter

BRUSSEL: President i Det europeiske råd Charles Michel (t.v.), statsminister i Laos Phankham Viphavanh og president i Europakommisjonen Ursula von der Leyen under EU-ASEAN-toppmøtet i Brussel 14. desember. Det er ikke kjent hvilke land som ikke gikk med på fordømmelsen av Russland, men Laos har tidligere avstått fra å fordømme Russland i FN.

Vil ikke fordømme Russland

EUs ledere tok imot lederne i de sørøstasiatiske Asean-landene onsdag, men partene ble ikke enige om felles fordømmelse av Russland.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var ventet en felles uttalelse om den russiske invasjonen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– De fleste medlemmene fordømte sterkt krigen i Ukraina, heter det i dokumentet som ble offentliggjort. Konfliktens påvirkning på verdensøkonomien ble også kritisert.

Deltakerne på møtet samlet seg også om en formulering om å «respektere Ukrainas suverenitet, politiske uavhengighet og territorielle integritet».

Les også: Tettere militært samarbeid mellom Russland og Kina

Asean består av ti land i regionen og samarbeider i hovedsak om økonomiske, sosiale og kulturelle saker. Blant medlemmene er Filippinene, Singapore, Thailand og Vietnam. Møtet i Brussel onsdag markerte 45 år med forbindelser mellom de to organisasjonene.

Powered by Labrador CMS