Nyheter

ARKIVBILDE: Arbeidstilsynet har trukket sin konklusjon etter at en soldat ble skutt i foten. Bildet er tatt den 4. november 2022 og er ikke tilknyttet saken.

Arbeidstilsynet: Ikke brudd på arbeidsmiljøloven da soldat ble skutt i foten

Arbeidstilsynet har fullført sine undersøkelser etter at en soldat ble skutt i foten i Finnmark tidligere i år. Konklusjonen deres er basert på Forsvarets opplysninger.

Da en vernepliktig soldat ble skutt i foten på en skytebane ved Garnisonen i Porsanger tidligere i år, ble Arbeidstilsynet koblet inn. Tilsynet ble varslet 27. april, samme dag som hendelsen skjedde.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Arbeidstilsynet har gjennomført et dokumenttilsyn den 11. mai 2023, det vil si at vi har bedt Forsvaret sende Arbeidstilsynet opplysninger i forbindelse med ulykken, skriver seksjonsleder Jan Petter Sæbø i Arbeidstilsynet i en e-post til Forsvarets forum.

Bakgrunn: Soldat skal ha blitt skutt i foten

Arbeidstilsynet mottok de etterspurte opplysningene fra Forsvaret i juni, og har på bakgrunn av dem avsluttet saken.

– Vår konklusjon er at vi ikke har funnet brudd på Arbeidsmiljøloven, sier Sæbø som opplyser om at arbeidstilsynet utelukkende basert sin konklusjon på opplysninger fra Forsvaret.

Lovens formål er å sikre et arbeidsmiljø som gir grunnlag for en helsefremmende og meningsfylt arbeidssituasjon, som gir full trygghet mot fysiske og psykiske skadevirkninger, og med en velferdsmessig standard som til enhver tid er i samsvar med den teknologiske og sosiale utvikling i samfunnet.

Ifølge lovens §1.6 skal vernepliktige anses som arbeidstakere etter lovens regler om varsling og helse, miljø og sikkerhet når de utfører arbeid i en virksomhet som er omfattet av loven.

Arbeidstilsynet har ikke gjennomført egne undersøkelser av ulykken og kan derfor ikke uttale seg om hendelsesforløpet, avslutter Sæbø.

Powered by Labrador CMS