40 prosent av de som svarte trodde det var usannsynlig at de fortsatt jobbet i Forsvaret ut 2021. Responsen kom fra ansatte over hele landet som jobber i Luftforsvaret, Sjøforsvaret og Hæren, ifølge NRK.
Tilbakemeldingene Befalets fellesorganisasjon (BFO) fikk da de undersøkte hvordan ansatte i Forsvaret har det, dreier seg blant annet om boforhold og standard på arbeidsplassene til den enkelte befal.
I dialog med Forsvaret
– At så mange ikke vil anbefale Forsvaret som arbeidsplass, er et alarmerende funn. Det er den viktigste rekrutteringsbrønnen at folk gjør det. Når så mange ikke gjør det, er det skremmende, sier BFO-lederen til NRK, som først skrev om saken.
BFO-leder Jahren forteller at de allerede er i dialog med Forsvaret for å følge opp funnene de har gjort.
– Da kan vi sammen finne gode tiltak for å beholde personell, for det er vi tjent med – begge parter, sier han.
Det er et kjent problem at vervede soldater og ungt befal slutter i jobben tidligere enn Forsvaret selv ønsker. I løpet av 2018 og 2019sluttet over 2.000 ansatte under 30 åri Forsvaret.
– Ikke godt nok
Kommunikasjonssjef i Forsvaret, Eystein Kvarving, påpeker til NRK at Forsvaret ikke automatisk er en dårlig arbeidsgiver bare fordi det finnes mangler.
– Det er stadig ting som ikke er som vi skulle ønske i Forsvaret. Det finnes mangler som vi også erkjenner og jobber for å løse, sier han.
Samtidig er han glad for at BFO har tatt tak i problemstillingen, selv om resultatene ikke er slik han skulle ønsket.
– Generelt sett er de fleste i Forsvaret fornøyd med arbeidsplassen sin og vil anbefale den til andre, men det er også noen som ikke gjør det. Det mener jeg ikke er godt nok. Da må vi gjøre ting bedre og ha en bedre kommunikasjon med våre ansatte, sier Kvarving.