Stabssersjant i HV-12, Bachir El Hayek serverer kokt reinsdyr til U.S. Marines rotasjonsstyrkes kompaniledelse i Haltdalen i Trøndelag. Bildet er datert 23. juni.
Stabssersjant i HV-12, Bachir El Hayek serverer kokt reinsdyr til U.S. Marines rotasjonsstyrkes kompaniledelse i Haltdalen i Trøndelag. Bildet er datert 23. juni.

Norsk-amerikansk forsvarsministersamtale: Diskuterte sikkerhet i nordområdene

US Marines vil redusere sitt fotavtrykk i Norge mellom de store øvelsene, varslet USAs forsvarsminister Mark Esper Norges forsvarsminister Frank Bakke-Jensen om, ifølge VG.

Publisert

De to ministrene snakket sammen over telefon mandag, skriver det amerikanske forsvarsdepartementet på sine nettsider.

I tillegg til en gjensidig bekreftelse av det strategiske forsvarssamarbeidet mellom USA og Norge, snakket de to ministrene om felles sikkerhetsutfordringer, deriblant Russland, Kina og sikkerhetssituasjonen i nordområdene, står det i pressemeldingen.

– De tok opp et bredt spekter av forsvarssaker, deriblant byrdefordeling, viktigheten av beredskap og måter for å styrke det bilaterale forholdet.

Den amerikanske forsvarsministeren benyttet dessuten anledningen til å uttrykke sin takknemlighet for at Norge er vertskap for et roterende element fra US.S. Marines for å drive trening i kaldt vær.

De siste årene har USA hatt rundt 700 soldater i Trøndelag og Indre Troms.

– Amerikanernes nærvær blir mer dynamisk i fremtiden, sier den norske forsvarsministeren til VG etter samtalen. Avisen skriver at Bakke-Jensen er varslet om at USA vil redusere US Marines' fotavtrykk i Norge mellom de store øvelsene.

Powered by Labrador CMS