Nyheter

INVITERT: President Aleksandr Lukasjenko i Belarus sender sin utenriksminister til Pyongyang for å styrke trepartssamarbeidet med Russland og Nord-Korea.

Belarus knytter tettere bånd med Nord-Korea

For aller første gang skal en utenriksminister fra Belarus besøke Nord-Korea.

Publisert

Utenriksministeren i Belarus skal besøke Nord-Korea denne uken, melder de to landene.

Det er ventet at trepartssamarbeidet mellom Russland, Belarus og Nord-Korea vil bli det dominerende temaet. All tre land har et anstrengt forhold til Vesten og i etterkant av krigsutbruddet i Ukraina har de søkt nærmere sammen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Utenriksminister Maksim Rysjenkov kommer til Pyongyang tirsdag for et tredagersbesøk. Det er det nordkoreanske utenriksdepartementet som har invitert ham, melder det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået.

Meldingen består av kun én setning, så det er smått med informasjon om programmet. Det er første gang en utenriksminister fra Belarus besøker det lukkede landet, opplyser forsoningsdepartementet i Seoul.

I juni tok Nord-Koreas leder Kim Jong-un imot Russlands president Vladimir Putin i Pyongyang. De to undertegnet en avtale om gjensidig militær assistanse ved angrep utenfra.

Under et møte med Putin i Svartehavsbyen Sotsji i september i fjor foreslo president Aleksandr Lukasjenko at Belarus skulle gå sammen med Russland og Nord-Korea i et treveissamarbeid.

Powered by Labrador CMS