Nyheter:

Aldrimer ber om hjelp

Redaktør Kjetil Stormark i Aldrimer ber leserne om penger, men avviser at det er økonomisk krise for nettavisen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er svært takknemlig for den støtten vi har fått så langt. Den har vart lenger enn forventet. Det har ikke vært noe misnøye eller mishagsytringer knyttet til vår journalistikk fra våre bidragsytere.  

Det sier redaktør i Aldrimer, Kjetil Stormark, som avviser faren for et snarlig økonomisk mageplask.

Han er nå den eneste redaksjonelle medarbeideren i nettavisen som skriver om forsvars- og sikkerhetspolitikk.

Stormark forteller at de har midler til drift ut 2019, selv etter at fire av seks av de opprinnelige bidragsyterne har trukket seg ut av prosjektet, deriblant investor og forretningsmannen Christen Sveaas. Hans Herman Horns stiftelse og Leif Høegs stiftelse bidrar fortsatt økonomisk.  

– Jeg ville ikke vært en god leder hvis jeg hadde ventet med å se på alternative inntektskilder to uker før vi er tomme for penger.

– Det er ingen krise. Vi er inne i en omstillingsprosess.

Kronerulling for drift

Stormark forteller at han vurderer ulike driftsmodeller for Aldrimer. Det kan være snakk om at lesere tegner et abonnement, det kan være aktuelt å se etter annonsører, men først ber han om hjelp fra leserne.

«I første omgang ønsker vi derfor å forsøke å få til en kronerulling og støtteaksjon, som kan bidra til å holde Aldrimer.no i gang som en åpen nettavis». 

Det skriver Stormark i artikkelen «Nå trenger vi din hjelp».

Er det mulig å skaffe trygge nok inntektskilder ved å be leserne om penger?

– Vi er nysgjerrig på å se om folk er villige til å bidra med penger fra egen lomme, men vi ønsker ikke å gjøre det til en vane. Vi trenger en mer stabil og løpende inntektskilde enn hva vi har hatt til nå, sier Stormark som viser til at den eksterne økonomiske støtten aldri var gitt.

– Den fungerte etter regelen om at «hver gang er den siste», sier Stormark.

Ifølge tall fra Aldrimer har de til nå blitt tilført 14 millioner kroner fra eksterne bidragsytere.

– Viktig journalistikk

Kjetil Stormark frykter at det kritiske søkelyset mot forsvars- sikkerhetspolitikken, vil bli svakere ved at Aldrimer forsvinner.

– Vi har vært et hår i suppa. Vi har bidratt med saker som har stilt politikere til ansvar for mangler ved beredskapen og sviktende forsvarsevne.

– Vår journalistikk er viktig, avslutter Stormark.