Nytt om navn

SEREMONI: Brigader og sjef FFT Arne Opperud under innsettelsesseremonien.

Tredje Rune i sjefsrekken

Oberstløytnant Rune Larsen innsatt som sjef for Akershus kommandantskap i en seremoni på Akershus festning mandag morgen. Oberstløytnant Rune Karlsen ble takket av etter syv år i stillingen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Avtroppende sjef Rune Karlsen skrøt av sin stab og vernepliktige for måten de har utført oppdragene sine på.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

–Jeg anser meg selv som utrolig privilegert som fikk muligheten til å avslutte min militære karriere i denne tradisjonsrike avdelingen, sier han.

Sjef ved Forsvarets fellestjenester Arne Opperud trakk i sin tale fram at Karlsen under sin periode som sjef har effektivisert garnisontjenesten, sett etter muligheter og brukt innsparte midler til å lukke avvik og økt den operative evnen.

RUNE UT: En siste inspeksjon av soldatene før sjefsskiftet skjer.

Akershus kommandantskaps nye sjef, oberstløytnant Rune Larsen, er født i Molde og har i sommer flyttet fra Elverum til Oslo for å ta fatt på jobben. Han er utdannet ved befalsskolen for Artilleriet i Fredrikstad, Krigsskolen Gimlemoen og har masterstudier ved Forsvarets høgskole.

Larsen har vært troppssjef, batterisjef for flere batterier, nestkommanderende i artilleribataljonen og har stabserfaring fra Forsvarets operative hovedkvarter og Hærstaben. Han kommer nå fra stillingen som stabssjef ved Hærens våpenskole. Han har også tjenestegjort både i Kosovo og Afghanistan.

Hans navnebror Rune Karlsen avslutter med dette sin karriere etter over 40 år i Forsvaret, derav syv av de siste som sjef for Akershus kommandantskap.

PÅTROPPENDE: Oberstløytnant Rune Larsen under innsettelsen på Akershus festning.
Powered by Labrador CMS