Nyheter

Badstu i Forsvarets treningssenter.
DEN NYE OVNEN: Badstuen i herregarderoben i Forsvarets treningssenter fikk denne ovnen etter at den gamle ovnen hadde et skjebnesvangert møte med smeltet plast.

Akershus festning trengte ny badstuovn etter bøttetabbe

En feilplassert plastbøtte ga skattebetalerne en femsifret faktura.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En badstu på treningssenteret på Akershus festning har over tid stått kald fordi ovnen ble ødelagt forrige vinter. I april ble den erstattet.

Forsvarsbygg bekrefter at en bøttehendelse førte til at ovnen måtte byttes ut.

– Badstuovnen ble ved en brukerfeil dessverre ødelagt. Årsaken var at det ble lagt noe plast på eller ved ovnen som smeltet, skriver pressevakten i Forsvarsbygg i en e-post til Forsvarets forum.

– Stemmer det at ovnen ble byttet ut fordi en person hadde hensatt en plastbøtte på den forrige ovnen slik at ovnen ble ødelagt?

– Forsvarsbygg var ikke involvert i selve hendelsen, vi ble varslet av at en brannalarm gikk. Det vi registrerte da var at brannalarmen nok var utløst på grunn av smeltet plast. Vi har bistått bruker med utskiftning av ovn, som et oppdrag bestilt av Forsvarets fellestjenester (FFT).

I fakturaen fremgår det at bedriften som installerte den nye ovnen har fakturert drøyt 26.000 for materiell. Pressevakten forklarer at de 26.000 kronene eks. mva. er prisen på ovnen pluss et påslag som ligger i rammeavtalen med bedriften.

Ifølge Forsvarsbygg la FFT inn en henvendelse om pristilbud på badstuovn 20. januar i år. 11. april ble ovnen skiftet.

Den totale regningen inkludert materiell, returkostnad og timelønn kom på 42.375 kroner.

Det har ikke lykkes Forsvarets forum fredag å få en kommentar fra FFT. Pressevakt i Forsvaret, Aleksander Hage, er forelagt nevnte faktura, men han sier at de ikke er kjent med saken og ikke ønsker å kommentere.

Da Forsvarets forum var i herregarderoben 19. desember, var ovnen slått av. Årsaken skal være strømsparing.

Forsvarets treningssenter
GLACISGATA: Forsvarets treningssenter ligger vegg-i-vegg med Forsvarets hovedverneombud (FHVO).
Powered by Labrador CMS