Nyheter

SJEFSBYTTE: Brigader Gyda Ellefsplass Olssen blir satt inn som sjef for Forsvarets fellestjenester (FFT). Forsvarssjef Eirik Kristoffersen var tilstede for å gjennomføre kommandooverføringen.

Akershus festning har fått ny kommandant

Mandag 12. august ble det gjennomført sjefsbytte i Forsvarets fellestjenester (FFT). Brigader Gyda Ellefsplass Olssen ble satt inn som ny sjef etter brigader Arne Opperud.

Publisert Sist oppdatert

Alle avdelingene i FFT sto oppstilt på Akershus festning for å ta i mot den nye sjefen. Blant sersjantene og offiserene var også forsvarssjef Eirik Kristoffersen til stede for å gjennomføre kommandooverføringen.

I sin tale til brigaderen forteller forsvarssjefen at første gangen han hørte om Olssen, var hun blitt verdensmester. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Olssen er en dyktig rifleskytter og har vært på militærlandslaget i skyting siden 1995. Hun ble verdensmester på halvmatch 300 m rifle i München i 2010, og to ganger europamester i samme øvelse.

Olssen åpner talen sin med å fortelle om den store bredden i oppdrag FFT utfører for resten av Forsvaret. 

– Sammen skal vi levere profesjonelle tjenester til støtte for resten av Forsvaret og således bidra til økt operativ evne. Jeg har selv vært operativ avdelingssjef og har følt hvor viktig de tjenestene vi leverer, er for avdelingene ute, sier den nye sjefen.

Hun mener man må sette menneskene i sentrum for å løse oppdragene.

AVDELINGER : En rekke av Forsvarets sentrale funksjoner er underlagt FFT, blant annet Forsvarets økonomisenter, Forsvarets sikkerhetsavdeling, Forsvarets musikk, og Forsvarets tros- og livssynskorps.

– Som leder er jeg spesielt opptatt av å ivareta personellet og være en synlig, tilstedeværende, åpen og ansvarlig leder. Dette er grunnpilarene i min lederfilosofi, sier hun i talen sin.

Avslutningsvis takker hun tidligere sjefer for FFT, blant annet Evy Skar som var fungerende sjef etter Arne Opperud. Skar kommer tilbake som nestkommanderende i FFT og stabssjef mot slutten av året, etter å ha gjennomført Forsvarets sjefskurs.

For ordens skyld: Sjefen for FFT er også utgiver av Forsvarets forum.

Powered by Labrador CMS