Nyheter:

Afghanske sikkerhetsstyrker står vakt etter angrepet på universitetet i Kabul tidligere denne uken.
Afghanske sikkerhetsstyrker står vakt etter angrepet på universitetet i Kabul tidligere denne uken.

Stadig flere angrep i Afghanistan til tross for fredsforhandlinger

Antall daglige angrep i Afghanistan var i gjennomsnitt 50 prosent høyere de siste tre månedene enn i andre kvartal, ifølge en amerikansk rapport.

Publisert Sist oppdatert

Samtidig har afghanske styrker gjennomført 1.111 bakkeoperasjoner de siste tre månedene, mer enn dobbelt så mange som i samme periode i fjor, opplyser USAs generalinspektør for afghansk gjenoppbygging, som står bak rapporten.

Økningen kommer til tross for at Taliban inngikk en fredsavtale med myndighetene i februar, Det forhandles i Dubai om neste fase i avtalen.

– Taliban har økt antall angrep for å motivere amerikanske tropper til tilbaketrekning og for å få bedre vilkår etter en tilbaketrekning, skriver det amerikanske forsvarsdepartementet i en pressemelding.

FN har tidligere dokumentert at kamphandlinger har tatt livet av 2.117 sivile og påført 3.822 skader i løpet av årets første ni måneder.

Mandag denne uken ble minst 35 personer, de fleste studenter, drept i et brutalt terrorangrep mot universitetet i Kabul.

Ekstremistgruppa IS har påtatt seg skylden for terrorhandlingen. Gruppen har den siste tiden også stått bak flere andre angrep i landet.

Powered by Labrador CMS