Nyheter

SAMLING: Hundrevis av mennesker er samlet i området rundt et amerikansk U.S. Air Force C-17 transport fly ved den internasjonale flyplassen i Kabul.

Taliban sier de vil utstede pass

Taliban-regjeringen i Afghanistan har sagt at de vil gjenoppta utstedelse av pass i Kabul. Det gir håp til innbyggere som føler seg truet av islamist-regimet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tusenvis av afghanere har også søkt om pass for å unnslippe den store økonomiske og humanitære krisen som utspiller seg i landet. Millioner av landets innbyggere har allerede for lite mat, og FN har advart mot en storstilt sultkatastrofe.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Lederen for passavdelingen i innenriksdepartementet, Alam Gul Haqqani, sa lørdag at utstedelsen av pass begynner på flyplassen i Kabul søndag.

Les også: Taliban krever Afghanistans plass i FN

Taliban sluttet å utstede pass kort tid etter at de gjenerobret makten 15. august, samtidig som titusener av afghanere reiste til flyplassen i et forsøk på å bli evakuert med utenlandske fly.

Powered by Labrador CMS