Nyheter

AFGHANISTAN: Taliban tar kontroll over stadig nye områder i Afghanistan. Her ser vi soldater fra den afghanske hæren i utkanten av Kabul i mai 2021.
AFGHANISTAN: Taliban tar kontroll over stadig nye områder i Afghanistan. Her ser vi soldater fra den afghanske hæren i utkanten av Kabul i mai 2021.

Taliban rykker fram mot to provinshovedsteder

Taliban-krigere rykker nærmere to provinshovedsteder nord i Afghanistan, deriblant Maimana i Faryab-provinsen, der norske soldater hadde ansvaret i åtte år.

Publisert

I Takhar-provinsen har opprørerne erobret minst fem distrikter i helgen. Det skjedde etter at regjeringsstyrkene forlot distriktssentrene, opplyser lokale tjenestemenn. Taliban har nylig tatt to andre distrikter i provinsen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kampene står nå i nærheten av provinshovedstaden Taloqan, ifølge en lokal politiker.

I Faryab har opprørerne beleiret hovedstaden Maimana etter å ha erobret flere viktige distrikter i provinsen de siste to ukene. Over 200 regjeringsvennlige soldater overga seg nylig til opprørerne i Faryab. Det ble søndag også meldt om kamper i utkanten av Maimana.

Tar kontroll

Taliban har tatt kontroll over minst 41 distrikter i Afghanistan siden USA og Nato innledet sin tilbaketrekning 1. mai.

Les også: Til sammen har 921 norske soldater blitt såret i Afghanistan, men Forsvaret har ikke kvalitetssikrete tall på hvor mange av dem som ble såret i stridshandlinger.

Afghanistan har 34 provinser med til sammen rundt 400 distrikter. I fjor erobret Taliban fem distrikter, hvorav fire ble gjenvunnet av regjeringsstyrkene, ifølge FN.

Blir bedt om å reise

Samtidig som Taliban har erobret stadig flere områder blir kinesiske statsborgere i Afghanistan oppfordret til å forlate landet så fort som mulig, ifølge statlige medier.

Utenriksdepartementet og den kinesiske ambassaden i Kabul kommer med oppfordringen som svar på de mange terrorangrepene i landet, heter det i statseide The Beijing News.

Les også: Talibans utbredelse i Afghanistan øker i omfang etter at bevegelsen har tatt kontroll over enda et distrikt, for tredje dag på rad.

Borgere og organisasjoner i Afghanistan har blitt oppfordret til å styrke kriseberedskapen og forlate landet så fort som mulig om bord på internasjonale flygninger.

Taliban har tatt kontroll over minst 29 nye distrikter i Afghanistan siden USA og Nato innledet sin tilbaketrekning 1. mai.

Powered by Labrador CMS