Nyheter:

Aghanske sikkerhetsstyrker på stedet hvor en bombe gikk av i Helmand-provinsen sør i Afghanistan søndag 21. februar.
Aghanske sikkerhetsstyrker på stedet hvor en bombe gikk av i Helmand-provinsen sør i Afghanistan søndag 21. februar.

Minst tre drept av bomber i Afghanistan

Blant de drepte var et barn. Omkring 20 er såret.

Publisert

Tre personer, blant dem et barn, ble drept da to bomber eksploderte i Afghanistan søndag. Omkring 20 er såret.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

En av bombene var rettet mot en politibil. Føreren og et barn som var i nærheten, ble drept, sier Kabul-politiets talsmann Ferdaws Faramarz. Han sier fem ble såret i eksplosjonen, som skjedde i den afghanske hovedstaden.

Et annet angrep fant sted på et marked i Helmand-provinsen. Her ble en sivil person drept og 15 såret, blant dem to politifolk, opplyser polititalsmannen Mohammad Zaman Hamdard.

De siste månedene har det vært gjennomført en rekke angrep i Kabul med magnetiske bomber som festes til kjøretøy og detoneres enten med fjernkontroll eller tidsinnstilling.

Lørdag ble to soldater, to politifolk og en forbipasserende ble drept i tre ulike angrep. Politisjef Ferdaws Faramarz sa at de to første eksplosjonene skjedde i løpet av et kvarter, og den siste skjedde to timer senere. Det var både sivile og militære blant de drepte i angrepene som trolig skyldtes magnetbomber under bilene.

– Ingen av Forsvarets personell er rammet av det som har skjedd i Kabul, sa Brynjar Lie ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) til Forsvarets forum lørdag morgen.

Norge har rundt 60 spesialsoldater i Kabul, der de i flere år har samarbeidet tett med det afghanske politiets spesialstyrke Crisis Response Unit 222 og følger dem når de er ute på oppdrag.