Nyheter:

Aghanske sikkerhetsstyrker på stedet hvor en bombe gikk av i Helmand-provinsen sør i Afghanistan søndag 21. februar.

Minst tre drept av bomber i Afghanistan

Blant de drepte var et barn. Omkring 20 er såret.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre personer, blant dem et barn, ble drept da to bomber eksploderte i Afghanistan søndag. Omkring 20 er såret.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

En av bombene var rettet mot en politibil. Føreren og et barn som var i nærheten, ble drept, sier Kabul-politiets talsmann Ferdaws Faramarz. Han sier fem ble såret i eksplosjonen, som skjedde i den afghanske hovedstaden.

Et annet angrep fant sted på et marked i Helmand-provinsen. Her ble en sivil person drept og 15 såret, blant dem to politifolk, opplyser polititalsmannen Mohammad Zaman Hamdard.

De siste månedene har det vært gjennomført en rekke angrep i Kabul med magnetiske bomber som festes til kjøretøy og detoneres enten med fjernkontroll eller tidsinnstilling.

Lørdag ble to soldater, to politifolk og en forbipasserende ble drept i tre ulike angrep. Politisjef Ferdaws Faramarz sa at de to første eksplosjonene skjedde i løpet av et kvarter, og den siste skjedde to timer senere. Det var både sivile og militære blant de drepte i angrepene som trolig skyldtes magnetbomber under bilene.

– Ingen av Forsvarets personell er rammet av det som har skjedd i Kabul, sa Brynjar Lie ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) til Forsvarets forum lørdag morgen.

Norge har rundt 60 spesialsoldater i Kabul, der de i flere år har samarbeidet tett med det afghanske politiets spesialstyrke Crisis Response Unit 222 og følger dem når de er ute på oppdrag.

Powered by Labrador CMS