Nyheter

ERSTATNING: Familiene til soldatene som ble drept under droneangrepet i Kabul blir tilbudt erstatning. Bildet er fra 11. september 2011.
ERSTATNING: Familiene til soldatene som ble drept under droneangrepet i Kabul blir tilbudt erstatning. Bildet er fra 11. september 2011.

USA tilbyr erstatning til familien til drepte i Afghanistan-angrep

USA har tilbudt å betale erstatning til slektningene til familien på ti som ble drept i et amerikansk droneangrep i Kabul under tilbaketrekningen.

Publisert Sist oppdatert

Pentagon sier at de også tilbyr seg å forsøke å hente til USA enhver slektning av familien som måtte ønske å forlate et Taliban-styrt Afghanistan.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tilbudet ble satt fram i et møte med presidenten for bistandsorganisasjonen Nutrition and Education International, Steven Kwon.

Ezmarai Ahmadi, som amerikansk etterretning feilaktig identifiserte som IS-kriger under den kaotiske tilbaketrekningen i slutten av august, jobbet i mange år for organisasjonen.

USA sporet Ahmadis hvite Toyota i åtte timer før de angrep den med et missil. Sju barn og tre voksne, inkludert Ahmadi, ble drept.

USA sa at bilen var blitt sett på et sted i Kabul der de trodde at IS forberedte et nytt angrep, tre dager etter et selvmordsangrep ved porten til flyplassen som kostet mange mennesker livet, inkludert 13 amerikanske soldater.

Men i forrige måned innrømmet USA at droneangrepet var en feil, og forsvarsminister Lloyd Austin ba om unnskyldning.

Les også: – En genistrek at han er fra Andøya

Powered by Labrador CMS