Nyheter

BLIR VÆRENDE: USA lar trolig rundt 650 soldater bli værende i Afghanistan. De skal sørge for sikkerheten til de amerikanske diplomatene i landet, opplyser kilder til nyhetsbyrået AP.

AP: Rundt 650 amerikanske soldater blir trolig værende i Afghanistan

USA lar rundt 650 soldater bli værende i Afghanistan etter tilbaketrekkingen. De skal sørge for sikkerheten til amerikanske diplomater i landet, får AP opplyst.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Opplysningene til nyhetsbyrået kommer fra embetsfolk. De sier videre at tilbaketrekkingen fra landet for det meste vil være fullført innen de to neste ukene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I tillegg skal hundrevis av styrker bli værende ved flyplassen i Kabul, muligens fram til september, for å bistå tyrkiske styrker som skal stå for sikkerheten. Løsningen er midlertidig fram til en mer formell Tyrkia-ledet løsning er på plass, ifølge kildene.

Mange steder i Afghanistan er situasjonen kritisk etter at USA og andre vestlige land begynte sin tilbaketrekking. Taliban har trappet opp angrepene og erobrer stadig nye områder.

Les mer: Putins propagandamester: –Jeg er stolt over gjenerobringen av Krim

Powered by Labrador CMS