Nyheter

TO OM DAGEN: Tyske soldater har vanligvis rett på to bokser øl om dagen.
TO OM DAGEN: Tyske soldater har vanligvis rett på to bokser øl om dagen.

Tyske soldater i Afghanistan må kvitte seg med 60.000 bokser øl

Etter at tyske soldater i Afghanistan fikk forbud mot å drikke opp den daglige ølrasjonen sin, har det tyske forsvaret stått overfor et uvanlig problem.

Publisert

Lederen for de tyske styrkene i Afghanistan innførte forbud mot å drikke alkohol av sikkerhetsårsaker.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tyske soldater har vanligvis krav på to bokser øl eller tilsvarende mengde annen alkohol per dag. I Marmal-leiren i Mazar-e-Sharif, der også de norske soldatene i Afghanistan holdt til fram til 2014, hadde det begynt å hope seg opp forsyninger av rusdrikke.

Les også: Tillitsvalgte har prøvd siden 2004 - legger frem nytt forslag om alkohol til vernepliktige

Til sammen måtte det tyske forsvaret finne ut hva de skulle gjøre med nesten 22.600 liter alkohol, deriblant nesten 60.000 bokser øl. Alkoholen kan ikke selges videre i Afghanistan, der størsteparten av befolkningen er muslimer, og den kan ikke helles ut eller destrueres av miljøhensyn.

Nå sier det tyske forsvarsdepartementets talskvinne Christina Routsi at man har funnet et selskap som kan transportere alkoholen ut av landet samtidig med at tyske soldater trekker seg ut av landet i løpet av de neste månedene. Nato-styrkene skal være ute av Afghanistan i løpet av september.

Selskapet skal så videreselge ølboksene og vin- og spritflaskene, og inntektene herfra skal betale for transportkostnadene, mener forsvaret.

Les også: Forsvarsbygg hugget fredede trær i trandumskogen: – Uopprettelig skade

Powered by Labrador CMS