Nyheter

Et bryllup i i Nangarhar-provinsen skal ha fått tillatelse av Taliban til å spille musikk. Like etter begynte Taliban-krigere å skyte mot bryllupsfesten. På bildet er soldater fra Talibans grensekontroll.

To drept under Taliban-angrep mot bryllup som spilte musikk

Minst to ble drept og flere andre ble såret da Taliban-krigere begynte å skyte mot en bryllupsfest der det ble spilt musikk.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Angrepet skjedde sent fredag kveld i Surkh Rod-distriktet øst i Nangarhar-provinsen, som ligger langs grensen med Pakistan.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

En lokal samfunnsleder forteller til nyhetsbyrået DPA at Taliban først hadde gitt tillatelse til å spille musikk i bryllupet. Senere kom imidlertid en rekke Taliban-krigere og angrep festen.

To personer ble drept og minst seks sendt til sykehus.

Talibans lokale talsperson bekrefter at angrepet fant sted, men skylder på ukjente krigere.

Da gruppa styrte Afghanistan fra 1996 til 2001 var musikk helt og holdent forbudt i landet, ettersom Taliban mente det var syndig og gikk imot islamsk lære. Da de tok makten i Afghanistan igjen i august rømte mange musikere landet, eller la vekk instrumentene.

Les også: Dette blir de viktigste målene for den nye sjefssersjanten i Forsvaret

Powered by Labrador CMS