Nyheter

TOK KONTROLL: Taliban tok onsdag kontroll over den viktige Spin Boldak-grenseovergangen til Pakistan. Det ble feiret av jublende Taliban-tilhengere.
TOK KONTROLL: Taliban tok onsdag kontroll over den viktige Spin Boldak-grenseovergangen til Pakistan. Det ble feiret av jublende Taliban-tilhengere.

Taliban tilbyr våpenhvile i bytte mot løslatelse av fanger

Taliban tilbyr tre måneders våpenhvile mot at den afghanske regjeringen løslater rundt 7.000 opprørere som holdes fanget, sier regjeringens forhandlingsleder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Taliban krever også at lederne deres fjernes fra FNs svarteliste, opplyser Nader Nadery.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er et omfattende krav, sier han.

Taliban har erobret store områder etter at USA og Nato innledet sin tilbaketrekning og hevder nå å kontrollere 85 prosent av landet.

Grenseoverganger

Taliban har også tatt kontroll over grenseoverganger til nabolandene Tadsjikistan, Usbekistan, Turkmenistan, Iran og Pakistan.

– Etter to tiår med brutalitet fra amerikanerne og deres marionetter er denne grensen og Spin Boldak-distriktet tatt over, sier en opprører i en video publisert av Taliban.

Tåregass

Pakistansk politi brukte i morgentimene torsdag tåregass og køller for å hindre hundrevis av afghanere som forsøkte å krysse grensa ved Spin Boldak, som ligger 100 kilometer fra den afghanske byen Kandahar og

– De kastet steiner, noe som tvang oss til å bruke tåregass, sier en talsmann for de pakistanske sikkerhetsstyrkene ved grenseovergangen, som ligger 100 kilometer fra Kandahar og 140 kilometer fra byen Quetta i Pakistan.

– Vi måtte bruke køller for folk ble helt uregjerlige, sier en annen talsmann.

Fredssamtaler

Regjeringen i Kabul sitter nå igjen med lite annet enn en samling med provinshovedsteder som stort sett må få forsyninger og forsterkninger luftveien.

En regjeringsdelegasjon fra Afghanistan er nå på plass i Qatar for en ny runde med fredssamtaler med Taliban.

Les mer: Taliban har erobret viktig grenseovergang til Pakistan

Powered by Labrador CMS