Nyheter

FIENDER: Afghanere som jobbet for utenlandske styrker, har blitt sett på som fiender av Taliban. Bildet viser mullah Abdul Ghani Baradar, og andre fra en Taliban-delegasjon under fredssamtaler i Moskva i mars.

Taliban krever anger fra afghanske tolker

Taliban sa mandag at afghanere som har jobbet for utenlandske styrker, ikke har noe å frykte når styrkene trekkes ut, så lenge de «viser at de angrer».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Afghanere som har jobbet for utenlandske styrker, blant annet de amerikanske og for Nato, frykter for sin egen sikkerhet når styrkene trekkes ut av landet. Mange av dem har jobbet som tolker, og flere tusen har blitt tilbudt oppholdstillatelse utenlands for arbeidet sitt.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Solberg: – Nato kan ikke være et verdenspoliti

Taliban lover nå at tolkene som ikke får reist, ikke skal være i fare i Afghanistan.

– De har ingenting å frykte fra oss, sier Taliban i en uttalelse, men legger til:

– De bør vise at de angrer på sine tidligere handlinger og må ikke utføre lignende jobber i framtiden, da det er som forræderi å regne.

Afghanere som jobbet for utenlandske styrker, har blitt sett på som fiender av Taliban. I løpet av de siste to tiårene har titalls afghanske tolker blitt torturert og drept av Taliban.

Les også: PST: Rundt 20 norsktilknyttede barn født under IS

Powered by Labrador CMS