Nyheter

EROBRER: Taliban-krigere i Kunduz nord i Afghanistan, en av åtte provinshovedsteder opprørerne har erobret de siste dagene.
EROBRER: Taliban-krigere i Kunduz nord i Afghanistan, en av åtte provinshovedsteder opprørerne har erobret de siste dagene.

Taliban erobret to provinshovedsteder på få timer

I løpet av få timer tirsdag falt først de afghanske provinshovedstedene Farah og Pul-e-Khumri til Taliban.

Publisert Sist oppdatert

Dermed har Taliban tatt åtte provinshovedsteder siden fredag. Pul-e-Khumri, provinshovedstad i Baghlan, falt etter drøyt to timers harde kamper tirsdag kveld. Byen ligger rundt 200 kilometer nord for Kabul.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Lokale politikere sier at myndighetsbyggene i sentrum av byen er inntatt av Taliban, og at regjeringsstyrkene har flyktet til Kilagay i Doshi-provinsen. Det har vært harde kamper i byen de siste månedene.

Les mer: Ny hovedregel for politiske besøk i forsvarssektoren: Media skal ikke være med

Byen har en befolkning på nesten 250.000 mennesker, og ligger strategisk til ved hovedveien som knytter Kabul til Mazar-e-Sharif, en annen by der Taliban presser regjeringsstyrkene.

Tidligere tirsdag falt Farah, hovedstaden i provinsen med samme navn. Ifølge provinsguvernør Massoud Farah har Taliban blant annet tatt seg inn i fengselet i byen og løslatt fanger.

Farah ligger vest i Afghanistan, og provinsen har rundt 500.000 innbyggere.

Les mer: USA vil gjøre koronavaksine obligatorisk for soldater

Powered by Labrador CMS