Nyheter

KABUL: Den 15. august inntok Taliban presidentpalasset i Kabul. Nå har Al-Qaida gratulert Taliban med den «historiske seieren».

Al-Qaida gratulerte Taliban med «historisk seier»

Al-Qaida gratulerte Taliban med en «historisk seier» over USA etter at amerikanerne og de allierte styrkene var ute av Afghanistan.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I en uttalelse som al-Qaidas hovedkommando offentliggjorde tirsdag, gir den ytterliggående islamistgruppa uttrykk for glede og beundring for Talibans maktovertakelse.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi gratulerer dere med denne store seieren over korsfarernes allianse, skriver al-Qaida.

Gruppa hevder også at seieren er en hjelp til å starte «frigjøringen» av andre områder som Levanten, Somalia, Jemen og Kashmir.

Al-Qaida oppfordrer afghanerne til å samle seg bak Taliban og følge deres regler.

USA fjernet Taliban fra makten i Afghanistan i 2001 fordi bevegelsen hadde tillatt al-Qaida å opererer i landet. Det var al-Qaida som sto bak de store terrorangrepene i USA tidligere samme år.

Avtalen mellom USA og Taliban som Donald Trump inngikk i fjor, slo fast at USA skulle trekke seg ut av Afghanistan, og at Taliban skulle bryte alle bånd til al-Qaida og andre terrorgrupper.

Les mer: Afghanistan- gamechanger i internasjonal sikkerhetspolitikk

Powered by Labrador CMS