Nyheter

ANGREP: Taliban er mistenkt for å stå bak flere veibombeangrep. Bildet er fra en bombing i Kabul, tidligere i år.
ANGREP: Taliban er mistenkt for å stå bak flere veibombeangrep. Bildet er fra en bombing i Kabul, tidligere i år.

Afghanistans president sier ja til tre dagers våpenhvile

Afghanistans president Ashraf Ghani har gitt regjeringsstyrkene ordre om å følge opp Talibans tilbud om en tredagers våpenhvile under id-feiringen.

Publisert

Taliban kunngjorde våpenhvilen natt til mandag, og den vil trolig tre i kraft onsdag eller torsdag. Like etter ble elleve sivile afghanere drept og 28 såret da en buss ble rammet av en veibombe i Zabul-provinsen sør i landet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Innenriksdepartementet melder også om et annet veibombeangrep i provinsen Parwan nord i landet. De to angrepene krevde til sammen minst 13 sivile liv, mens 42 ble såret, melder afghanske TOLOnews.

Veibomber blir vanligvis brukt av opprørerne i Taliban, og regjeringen mener det også er de som står bak denne gangen.

Taliban har foreløpig ikke kommentert saken.

Bussangrepene skjer to dager etter at flere titall jenter ble drept i et terrorangrep mot en skole i Kabul. Det er ikke kjent hvem som står bak angrepet, og Taliban har avvist alt ansvar og pekt mot IS.

I en uttalelse mandag ettermiddag skriver den afghanske presidenten at Taliban også bør kunngjøre en permanent våpenhvile.

Powered by Labrador CMS