Nyheter

AFGHANISTAN: Zalmay Khalilzad er USAs Afghanistan-utsending som skal forhandle med Taliban.
AFGHANISTAN: Zalmay Khalilzad er USAs Afghanistan-utsending som skal forhandle med Taliban.

USA vil presse Taliban til å stanse framrykkingen

USAs Afghanistan-utsending Zalmay Khalilzad vil presse Taliban til å stanse offensiven når partene møtes i Doha i Qatar neste uke, ifølge utenriksdepartementet.

Publisert

– Det økte tempoet i Talibans militære offensiv, som har ført til tap av sivile liv på grunn kampene mellom partene, og påstandene om forbrytelser mot menneskeheten, er svært bekymringsfullt, heter det i en uttalelse.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Talibans framrykking, og regjeringsstyrkenes flyangrep har siden mai drevet minst 244.000 afghanere på flukt fra sine hjem, ifølge FNs nødhjelpskontor (OCHA).

– En fremforhandlet fred er den eneste løsningen på denne krigen, uttaler det amerikanske utenriksdepartementet.

Les mer: Ny hovedregel for politiske besøk i forsvarssektoren: Media skal ikke være med

Kampene i Afghanistan tiltok i mai da USA og Nato begynte sin tilbaketrekking fra det krigsherjede landet, og Taliban har tatt kontroll over store deler av landsbygda i Afghanistan.

De siste dagene har opprørerne også tatt kontroll over de seks provinshovedstedene Zaranj, Sheberghan, Sar-e-Pol, Taloqan, Kunduz og Aybak.

Powered by Labrador CMS