Nyheter

BESKYTTELSE: Tolker som har jobbet for fremmede lands styrker i Afghanistan, søker beskyttelse i vestlige land av frykt for represalier fra Taliban. Bilder viser militsgrupper som slutter seg til afghanske regjeringsstyrker for å nedkjempe Taliban.

Tolker som jobbet for britene i Afghanistan, er kommet til Birmingham

Afghanske tolker som jobber for britene i Afghanistan, og som frykter for Taliban, er kommet til Birmingham for å starte et nytt liv i Storbritannia.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En interessegruppe for de afghanske tolkene opplyste onsdag at den første gruppen med tolker og deres familier landet tirsdag kveld, og at de skal rett i 14 dagers karantene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den britiske regjering vil ikke bekrefte disse opplysningene under henvisning til de berørtes sikkerhet. Britiske myndigheteropplyste i slutten av mai at relokaliseringsprogrammet ville bliframskyndet og utvidet i takt med tilbaketrekkingen av Nato-styrker.

Les også: Afghanske ansatte som har jobbet for Forsvaret i Afghanistan, ble overført sammen med familiene sine til Norge mandag.

Over 3.000 afghanere vil ventelig bli hentet ut av Afghanistanog gitt muligheten til å bli en del av det britiske samfunnet. Innenriksminister Priti Patel har gjort det klart at regjeringen har et moralsk ansvar for dem som har jobbet for britiske styrker iAfghanistan, og deres familier.

Tolkene lever svært utsatt i hjemlandet, og flere tusen har bedt land som USA, Storbritannia, Tyskland og Frankrike om å gidem beskyttelse. Også Norge skal hente ut tolker som har jobbet tett med norske styrker i felten.

I de 20-årene som er gått siden den USA-ledede invasjonen, har flere titalls tolker blitt torturert og drept av ytterliggående islamistgrupper.

Powered by Labrador CMS