Nyheter

ASYL: Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) åpner for at noen asylsøknader fra tidligere ansatte i Afghanistan kan behandles i lys av den alvorlige situasjonen i landet

Regjeringen åpner for at eks-ansatte i Afghanistan som ikke søkte asyl i 2015, kan få søke

Lokalt ansatte for Norge i Afghanistan som ikke søkte asyl i forbindelse med søknadsordningen i 2015, kan bli behandlet nå i lys av den alvorlige situasjonen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I forbindelse med behandling av saker etter 2015-instruksen fikk 10 personer avslag av tungtveiende grunner. Det legges ikke opp til å behandle disse søknadene på nytt, sier justisminister Monica Mæland (H) i en epost til NTB mandag morgen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Derimot finnes det grupper som ikke var dekket av 2015-instruksen. Det finnes også personer som har vært lokalt ansatte som av ulike grunner valgte å ikke søke i forbindelse med søknadsordningen i 2015. Disse gruppene kan blibehandlet nå i lys av den alvorlige situasjonen, fortsetter hun.

Powered by Labrador CMS