Nyheter

Et Hercules transportfly skal stå klart til å fly inn til Kabul.
Et Hercules transportfly skal stå klart til å fly inn til Kabul.

Forsvaret sender Hercules-fly i retning Kabul

Et Hercules transportfly skal flyttes frem for å stå klart til å fly inn til Kabul ved behov.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver VG, som har snakket med forsvarssjef Eirik Kristoffersen. Forsvaret har ifølge avisen fått i oppdrag å evakuere alle fra Kabul-ambassaden. Etter at Nato begynte uttrekningen fra landet, har opprørsgruppen Taliban gjort omfattende fremstøt, senest mot hovedstaden Kabul. Søndag erklærte de at de har tatt over makten i Afghanistan.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Et norsk Hercules-fly er plassert nærmere Afghanistan for å kunne evakuere lokalt ansatte som har jobbet for de norske styrkene dersom det blir nødvendig.

Forsvarssjef Erik Kristoffersen opplyser til TV 2 at det jobbes med flere muligheter, og at de også har et chartret fly, et militært C-17, som de kan benytte seg av gjennom internasjonalt samarbeid.

Han sier videre at norsk personell er trukket ut av området, og at norske styrker nå løser to oppdrag i Kabul: De bidrar til evakueringen og opprettholder sikkerheten på et militærsykehus.

– Nå er det kun essensielt personell igjen på sykehuset. 27 personer er igjen, ni er trukket ut. De som er trukket ut, er norske statsborgere. Vi jobber med å få ut de lokalt ansatte, sier Kristoffersen.

Powered by Labrador CMS