Nyheter

FORHANDLING: Et bilde publisert av Taliban på Twitter fra møtet mellom diplomater fra Norge og representanter for Taliban i Doha tidligere i uken. Taliban takket Norge for innsatsen for fred i landet, skriver Taliban-talsmann Abdul Qakhar Balkhi på Twitter.

Taliban i møte med norske diplomater: Takket Norge for fredsinnsatsen i Afghanistan

Diplomater fra Norge møtte denne uken representanter fra Taliban i Doha til samtaler om fred, stabilitet og humanitær bistand til Afghanistan.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Taliban, som i nær 20 år kjempet mot Norge og andre Nato-land i Afghanistan, takket Norge for innsatsen for fred i landet, skriver Taliban-talsmann Abdul Qakhar Balkhi på Twitter.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Statssekretær Henrik Thune i Utenriksdepartementet bekrefter overfor VG at møtet fant sted denne uken. Ifølge Taliban deltok utenriksminister Amir Khan Muttaqi på møtet.

– Formålet var først og fremst å diskutere den kritiske humanitære situasjonen for det afghanske folk, og å snakke med dem om vår sterke bekymring for afghanske kvinner og jenters rett til utdannelse og arbeid, skriver han til VG.

Thune sier det ennå ikke er avgjort om Norge skal gjenåpne ambassaden i Kabul, som ble evakuert kort tid før Taliban tok makta.

Powered by Labrador CMS