Nyheter:

Lars Os som forsøker å ta et troppsbilde fra PRT14 (Provincial Reconstruction Team Meymaneh) i Meymaneh i 2010.
Lars Os som forsøker å ta et troppsbilde fra PRT14 (Provincial Reconstruction Team Meymaneh) i Meymaneh i 2010.

Tidligere kommunikasjons­medarbeider i Forsvaret blir Washington-korrespondent

NRK har nye korrespondenter i Beijing, Istanbul, Washington og London.

Publisert

– ­­­­­­­­Det var en veldig sterk søkerliste, og vi sender ut drivendes dyktige utenriksjournalister i felt i en krevende periode, sier utenrikssjef Sigurd Falkenberg Mikkelsen i NRK i en pressemelding.

Lars Os er ansatt som korrespondent i Washington D.C. Os har vært fotograf og videojournalist for NRK i USA siden 2017. Han har også hatt jobb som presse og informasjonsmedarbeider for Forsvaret, blant annet i Afghanistan, skriver NRK.

Os har vært i NRK siden 2016. Dit kom han fra TV 2, hvor han arbeidet i fire år, og før det jobbet han fire år i Forsvaret.

Tar med seg arbeidsmoral fra Forsvaret

Han sier til Forsvarets forum at han tar med seg arbeidsmoral og måten man jobber under press og takler stressende situasjoner fra tiden sin i Forsvaret inn i den nye jobben som korrespondent.

– Det å stå midt i det, men likevel ha full kontroll på det som skjer rundt deg. Som for eksempel det å stå midt oppi opptøyer. Situasjonsforståelse også. Det har jeg fra Forsvaret.

– Og det å vite hva godt lederskap er. Det har Forsvaret lært meg. Jeg er jo ingen leder, men det gir en viktig pekepinn på hva som skal til for å være en og hvordan man som ansatt kan bidra til å spille lederen god.

Os tiltrer i stillingen til høsten.

Brussel-korrespondent til Beijing

I tillegg er Philip Lote ansatt som ny korrespondent i Beijing. Han hadde stilling i perioden 2003-2007 også, og kom nylig hjem fra Brussel, der var han var stasjonert i perioden 2015-2020. I Brussel dekket Lote blant annet toppmøter i Nato for rikskringkasteren.

Heidi Taksdal Skjeseth er ansatt som korrespondent i Istanbul med oppstart våren 2022. Hun har blant annet skrevet boka «Løgn. Hvorfor Trump lyver og hva det gjør med oss».

Gry Blekastad Almaas er ansatt som korrespondent i London. Almaas er programleder i Urix og har også tidligere vært korrespondent i London.

Powered by Labrador CMS