Nyheter

KABUL: I et slikt C-17-fly ble en liten jente født under evakuering. Nå har hun fått navnet sitt.
KABUL: I et slikt C-17-fly ble en liten jente født under evakuering. Nå har hun fått navnet sitt.

Spedbarnet som ble født om bord på militærfly, er kalt opp etter flyet

De afghanske foreldrene har valgt å kalle sin nyfødte datter opp etter flyets anropssignal.

Publisert

Lørdag forrige uke skulle et C-17-fly evakuere mennesker fra Hamid Karzai internasjonale lufthavn i Kabul til flybasen Ramstein i Tyskland, oppstod det dramatikk om bord. En høygravid kvinne fikk veer. Da flyet landet på den tyske flybasen, kom helsepersonell umiddelbart om bord og tok imot barnet i flyets lasterom.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den lille jenta har nå fått navnet Reach, ifølge CNN.

Navnet har foreldrene hentet fra flyets «call sign», eller signalet som brukes for å anrope akkurat dette flyet, «Reach 828».

– Vi har hatt samtaler med foreldrene til barnet som ble født om bord i C-17-flyet på vei til Ramstein. De har kalt den lille jenta si for Reach, og det gjorde de på grunn av flyets «call sign», sier general i det amerikanske luftforsvaret Tod Wolters.

STABIL: Den lille jenta ble født i flyets lasterom.
STABIL: Den lille jenta ble født i flyets lasterom.

På Twitter skriver Air Mobility Command at det oppstod komplikasjoner underveis, men at kvinnens tilstand stabiliserte seg etter at piloten besluttet å gå ned til lavere høyde for å øke trykket i kabinen.

Sterke inntrykk

Hendelsen gjorde inntrykk på flere av de som var til stede. Kaptein Erin Brymer var en av sykepleierne som tok imot barnet. Hun forteller til CNN at tilstanden var kritisk før barnet ble født.

– Vi var forbi «the point of no return». Babyen måtte ut før vi kunne flyttet dem. Vi forventet det verste, men håpte på det beste.

Også general Wolters var preget av hendelsen i etterkant.

– Som du sikkert kan tenke deg, som jagerflypilot i Luftforsvaret, så har jeg en drøm om å se denne lille jenta vokse opp som amerikansk statsborger og at hun skal fly jagerfly i det amerikanske luftforsvaret, sier Wolters.

Powered by Labrador CMS