Nyheter

PÅ BANEN: Maren Mjelde deltar aktivt for å hjelpe afghanske fotballspillere som ble evakuert etter at Taliban tok makten.
PÅ BANEN: Maren Mjelde deltar aktivt for å hjelpe afghanske fotballspillere som ble evakuert etter at Taliban tok makten.

Mjelde i spissen for Afghanistan-initiativ

Landslagskaptein og Chelsea-spiller Maren Mjelde fronter et initiativ for å samle inn 250.000 kroner til evakuerte spillere fra Afghanistan.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg tenker på disse kvinnene og alle som har blitt igjen i Afghanistan, sier Mjelde, ifølge Skysports.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Initiativet kommer fra fotballspillernes globale organisasjon FIFPro, og har som mål å hjelpe 75 kvinnelige spillere som ble evakuert fra Afghanistan etter at Taliban tok makten i midten av august. Det er utbredt frykt for at Taliban vil reagere mot alle kvinnelige idrettsutøvere i Afghanistan.

Les også: Tok med 27 tonn tung stein fra Afghanistan

Flere av spillerne ble evakuert til Australia.

– Det er viktig at det internasjonale samfunnet hjelper disse. Vi må gi dem som ble evakuert en hjelpende hånd slik at de kan komme i gang med livene sine igjen, sier Mjelde.

Enkelte afghanske spillere befant seg utenfor landet da Taliban tok makten, deriblant kaptein Shabnam Mobarez. Hun deltar aktivt i kampanjen for å hjelpe de evakuerte spillerne.

Powered by Labrador CMS