Nyheter

FLYTTER MILLIONER: Forsvarsdepartementet har besluttet å flytte 40 millioner kroner fra internasjonale operasjoner over til Heimevernet i neste års statsbudsjett.

40 millioner flyttes fra operasjoner i Afghanistan til Heimevernet

Forsvarsdepartementet har besluttet å flytte 40 millioner kroner fra internasjonale operasjoner over til Heimevernet i neste års statsbudsjett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Midlene ble tilgjengelig da Norge avsluttet sitt engasjement i Afghanistan, skriver Nationen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi har valgt å omdisponere pengene til Heimevernet. Dette er i tråd med Hurdalsplattformen som legger opp til en styrking av Heimevernet, sier forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) til avisa.

Pengene skal styrke driftsbudsjettene til Heimevernet og brukes på utstyr og øvelser. Departementet ønsker ikke å øremerke midlene og gir dermed forsvarssjefen frihet til å vurdere hvor det størst behov for å investere.

– Vi ønsker å styrke Forsvaret nasjonalt og spesielt i nord. Dette er i tråd med Natos nye strategi om å fokusere mer på nærområdene, sier Enoksen.

Les også: Koronavaksine-krav for noen personellgrupper i Forsvaret

Powered by Labrador CMS