Nyheter:

Heising av det norske flagget utenfor sykehuset med norsk- og amerikansk militært personell, under den offisielle markeringen av at Norge tar over ledelsen av det flernasjonale sykehuset i Kabul i april 2020.

VG: Forsvarets personell i Afghanistan vil bli vaksinert mot korona

Til sammen er det snakk om vaksiner til om lag 200 personer, sier forsvarsministeren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarsminister Frank-Bakke-Jensen sier til VG at Forsvarets personell i Afghanistan vil bli vaksinert mot covid-19 så snart det er praktisk mulig.

– Forsvaret får vaksiner både til det personellet som er i Afghanistan nå og til personellet som skal reise ned litt seinere i vinter/vår. Til sammen er det snakk om vaksiner til om lag 200 personer, sier forsvarsministeren.

Onsdag kveld meldte VG at én person blant det norske militæret personellet i Afghanistan hadde fått påvist koronavirus. Torsdag opplyser Forsvarets sanitet til Forsvarets forum at det nå er to som har fått påvist smitte.

Bakke-Jensen sier til avisen at Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) har gitt Folkehelseinstituttet (FHI) i oppdrag å avgi vaksinedoser. Det er FHI som vurderer hvilken vaksine som skal gis.

– FHI og Forsvaret vil ha en dialog om den praktiske gjennomføringen av dette, som når og hvordan vaksinene skal transporteres til Afghanistan, sier Frank Bakke-Jensen til VG.

Powered by Labrador CMS