Nyheter

DIALOG: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen ønsker dialog velkommen.
DIALOG: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen ønsker dialog velkommen.

Forsvarssjefen positiv til dialog med Taliban i Norge

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen sier det er positivt at Forsvarets tidligere motpart i Afghanistan-krigen nå inviteres til Norge for forhandlinger.

Publisert

Taliban må stilles til ansvar, fremhever Kristoffersen. Fredag ble det kjent at Norge har invitert Taliban til forhandlinger i Norge de kommende dagene. Her skal Taliban møte representanter fra Norge og andre vestlige land, samt aktivister.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les mer om Talibans Norge-besøk her.

– Jeg er veldig glad for at vi snakker med de som faktisk har makten i Afghanistan nå. Ikke fordi vi på noen måte anerkjenner Taliban som et legitimt styre, men fordi det afghanske folket fortjener bedre enn det de opplever nå, sier Kristoffersen til NTB.

– Alle vi som er veteraner og har jobbet i Afghanistan, er bekymret for det afghanske folket. Vi har lagt mye av hjertet og sjelen vår i det landet og synes det er vondt å se at de lider, sier Kristoffersen.

Norge og Vesten brøt diplomatiske bånd til Afghanistan da Taliban tok makten i august etter å ha inntatt Kabul nesten uten å møte motstand. Den tidligere motparten i den lange Afghanistan-krigen tok over mens vestlige diplomater og soldater evakuerte landet i all hast. Norske sanitetssoldater var blant de siste vestlige styrkene som dro ut.

– Det å ha en dialog med Taliban og prøve å få dem til å ta litt ansvar utenom det rene maktansvaret de har fått, ta vare på menneskerettigheter, kvinners rettigheter, det ønsker jeg velkommen, sier forsvarssjefen.

Russland posisjonert til å invadere hele Ukraina uten varslingstid, mener forsvarssjefen. Les mer her!

Powered by Labrador CMS