Nyheter

FRYKTER KOLLAPS: Et amerikansk Chinook-helikopter flyr over Afghanistans hovedstad Kabul 15. august. FNs generalsekretær António Guterres frykter konsekvensene hvis økonomien kollapser.

Guterres: Flere millioner afghanere er i fare for å sulte ihjel

FNs generalsekretær António Guterres ber verdenssamfunnet om å gå i dialog med Taliban for å hindre økonomisk kollaps i Afghanistan. Han frykter at flere millioner afghanere ellers kan dø av sult.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi må opprettholde dialogen med Taliban, en direkte dialog som understreker solidariteten med det afghanske folket, sier Guterres i et intervju med nyhetsbyrået AFP.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er vår plikt å vise vår solidaritet med folk som lider og der millioner risikerer å dø av sult, sier FN-sjefen.

Han understreker at det ikke er noen garantier for at samtalene fører fram. De er likevel nødvendige for å hindre at Afghanistan blir et arnested for terrorisme og kvinner og jenter mister rettigheter, samt bidra til at ulike etniske etniske grupper skal føle seg representert.

Guterres sier samtalene så langt har vist at det i det minste finnes et ønske om å snakke sammen. Han utelukker heller ikke å reise til Afghanistan når forholdene ligger til rette for det.

Powered by Labrador CMS