Nyheter

G20: Ifølge Italias utenriksminister Luigi Di Maio planlegges det et spesielt G20-møte for å diskutere situasjonen i Afghanistan.
G20: Ifølge Italias utenriksminister Luigi Di Maio planlegges det et spesielt G20-møte for å diskutere situasjonen i Afghanistan.

Italia bekrefter G20-møte om Afghanistan

Italia planlegger fortsatt å organisere et spesielt G20-møte for å diskutere situasjonen i Afghanistan, ifølge Italias utenriksminister Luigi Di Maio.

Publisert

Møtet vil foregå etter FNs hovedforsamling i New York, som varer fra 21 til 27. september, sa Di Maio til avisa La Repubblica fredag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Flere land i verden vurderer hvordan de skal svare på Talibans overtakelse av makten i Afghanistan. Flere verdensledere har uttrykt frykt for en humanitær krise i landet.

G20-toppmøtet om Afghanistan skal samle utenriksministrene i 20 land, samt FN-tjenestemenn og hjelpeorganisasjoner som er aktive i det krigsherjede landet.

Les også: Advarer mot terror fra verdensrommet

Italias statsminister Mario Draghi, som leder G20-møtet i år, har prøvd å organisere et spesielt toppmøte siden Talibans overtakelse i Afghanistan i forrige måned.

Powered by Labrador CMS