Nyheter

AFGHANISTAN: En mann deler ut brød til afghanske kvinner utenfor et bakeri i Kabul torsdag denne uken. Etter 20 år med vestlig militært nærvær gjenerobret Taliban makten i landet tidligere i år.

Danske politikere enige om historisk Afghanistan-granskning

Et bredt flertall i Folketinget i Danmark er enige om å iverksette en uavhengig granskning av landets engasjement i Afghanistan de siste 20 årene.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er Dansk Institut for Internationale Studier (Diis) som får i oppdrag å lage utredningen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Danmarks 20-årige militære og sivile innsats i Afghanistan er uten motstykke i vårt lands historie, sier utenriksminister Jeppe Kofod i en pressemelding fredag kveld.

– Vi skylder de tusenvis av utsendte danskene som har gjort en ekstraordinær innsats i Afghanistan, vår dypeste takk og respekt. Vi skylder dem å lære av deres viktige arbeid, sier han videre.

44 danske soldater er drept i Afghanistan. Det danske militæret nærværet var konsentrert om Helmand-provinsen, et av de mest konfliktfylte områdene under krigen mot Taliban.

Granskningen skal blant annet belyse grunnlaget for de politiske beslutningene som førte fram til det danske engasjementet.

Les også: Ny tisseteknologi skal hjelpe amerikanske piloter

Powered by Labrador CMS