Nyheter

AVSLUTTER: Belgias statsminister Alexander De Croo skriver på Twitter at situasjonen i Afghanistan har ført til at den belgiske regjeringen stanser evakueringen fra flyplassen i Kabul.

Belgia og Polen avslutter evakuering fra Kabul

Belgia og Polen sier de avslutter arbeidet med å evakuere folk fra Afghanistans hovedstad og trekker ut resten av sitt personell.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Gitt utviklingen av situasjonen i Afghanistan, har regjeringen besluttet å stanse evakueringen. Dette skjer i samråd med andre europeiske partnere, skriver Belgias statsminister Alexander De Croo på Twitter.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Klokken 21.30 var alt personell fra operasjonen, samt de evakuerte, samlet i Islamabad, forteller han og sier de raskt skal flys videre hjem til Belgia.

Også Polen sier de har avsluttet evakueringsoppdraget.

– Etter en grundig analyse av rapportene om sikkerhetssituasjonen, kan vi ikke risikere livet til våre diplomater og soldater lenger, sier viseutenriksminister Marcin Przydacz.

EU har bedt USA forsette å sikre flyplassen utenfor Kabul så lenge som mulig, også etter at fristen for å trekke seg helt ut går ut 31. august. President Joe Biden har sagt at han ikke vil forlenge fristen.

Powered by Labrador CMS