Nyheter

TORGAU: Byen der det tidligere militærfengselet ligger i er stedet der soldater fra det amerikanske forsvaret først møtte sovjetiske soldater. På bildet ser man soldatene på en ødelagt bro over elven Elben 26. april 1945.

Beinrester funnet ved et tidligere militærfengsel

Tyske bygningsarbeidere gjorde en dyster oppdagelse ved et fengsel i byen Torgau, øst i Tyskland. Beinrestene som ble funnet antas å være fra folk som ble henrettet av nazistene under 2.verdenskrig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det som skulle være en vanlig arbeidsdag for en gruppe bygningsarbeidere, endte opp med å bli en dyster oppdagelse uten like. Politiet i Leipzig kunne meddele at arbeiderne fant benrester til en gruppe mennesker som har blitt begravd sammen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Rettsmedisinske etterforskere som har jobbet på åstedet bekreftet fredag 1.juli at beinrestene stammer fra mange forskjellige mennesker, og at de sannsynligvis kan dateres tilbake til 1900-tallet. De har startet en etterforskning for å finne ut hvor beinrestene stammer fra, og omstendighetene rundt døden til individene melder Deutsche Welle.

Les også: Ukrainske holocaustoverlevende til Tyskland

En by med krigsshistorie

Under krigen var byen Torgau knutepunktet i Tysklands forsvar Wehrmachts straffesystem. Av åtte militærfengsel i Nazi-Tyskland, var det to av de som lå i den østtyske byen.

Fra og med 1943 lå den tyske militærdomstolen der, og rundt 1400 mennesker fikk dødsstraff som dom. De ble blant annet dømt for desertering, forræderi og «feighet i møte med fienden».

Les også: 101-åring dømt til fem års fengsel for medvirkning til holocaust

Når krigen var over ble fasilitetene brukt av sovjetiske styrker for å anholde personer som hadde tilknytning til naziregimet. Det tidligere militærfengselet ble også brukt for å holde politiske motstandere av Sovjetunionen før de ble deportert til gulagene.

I dag blir fasilitetene brukt som et fengsel for rundt 400 innsatte.

Powered by Labrador CMS