1850 vil ha medalje

Til nå har 1850 veteraner meldt fra til Forsvaret at de ønsker å bli tildelt den nasjonale medaljen for sin innsats i Libanon.

Publisert Sist oppdatert

Kommende vår blir et viktig minnerikt tidspunkt for Forsvaret, veterantjenesten og ikke minst UNIFIL-veteranene i Norge: Det er 40 år siden første kontingent satte bena på libanesisk jord og samtidig 20 år siden siste kontingent dro hjem.

Dette skal Forsvaret markere på flere steder i landet fredag 6. april, med et hovedarrangement på Akershus festning fredag 20. april.

– Til nå har 2281 sagt at de ønsker å delta på jubileumsmarkeringen på festningen. Det er jeg meget godt fornøyd med, men vi har plass til flere, forteller veteraninspektør Tom Guttormsen.  

Av de mange tilbakemeldingene veterantjenesten har fått, har 1850 veteraner meldt fra om at de ønsker å bli tildelt Forsvarets medalje for internasjonale operasjoner.

Fredag 6. april vil det være medaljeseremonier på 31 steder i landet, hvor foreløpig 1550 veteraner vil motta sine medaljer. Resten vil motta sine medaljer ved en annen anledning.

<SPAN style=&#34;FONT-SIZE: 16px; COLOR: #333333; FONT-STYLE: italic; BACKGROUND-COLOR: #eeeeee&#34;>Brigader Tom Guttormsen, veteraninspektør</SPAN><BR>
Brigader Tom Guttormsen, veteraninspektør

– Interessen for tattooen har vært større enn tilbudet, så her vil vi prioritere billetter til de tilreisende, forteller Guttormsen.

Forsvarets personell- og vernepliktsenter har på vegne av veterantjenesten sendt ut invitasjon og informasjon til samtlige veteraner som har gjort tjeneste i Libanon.

– Fristen for å anmode om medaljetildeling og deltakelse 6. april er 1. desember, forteller Guttormsen.

Ifølge brigaderen har Forsvaret ikke informasjon om eventuelle etterlatte etter veteraner, og han ber de som ønsker å få medaljen tildelt, om å kontakte Forsvaret her.

– Vi ber også om at veteraner melder sin interesse for hovedarrangementet på Akershus festning innen 1. desember, understreker Guttormsen.