150 til MC-fest

Forsvarets veteransenter regner med at 150 motorsyklister og veteraner kommer til MC-treffet på Bæreia.

Publisert Sist oppdatert

Det er åttende gang veteransenteret arrangerer MC-treff på Bæreia, og i år er det større enn noen gang. I 2010 ble det første treffet arrangert med rundt 40 motorsykkelkjørende veteraner.

– Vi har vært oppe i rundt 200 påmeldte i år, men det kommer alltid noen avbestillinger. Likevel vil vi bli mellom 120 og 150 fredag, lørdag og søndag, sier major Arnstein Hestnes, nestkommanderende på Forsvarets veteransenter.

 
Grillene er satt frem, teltene er satt opp og rommene er gjort klare for innrykk fredag.

– Alle senger er i bruk, vi har to til tre mann på rommene. Noen må også sove på flatsenger og i telt, vi er for mange i forhold til kapasiteten på senteret, sier Hestnes.

– Det som er så fint med et slikt interessetreff, er at det samler veteraner i alle aldre. Her er ungdommen og pensjonistene forent om ikke bare det å være veteran, men også om en felles interesse i motorsykkel, sier Hestnes.

Fredag ankommer veteranene, og det blir det bekransning av UNIFIL-monument på Kongsvinger festning.

Lørdag er den store MC-dagen, med kortesjekjøring på indre veier i Hedmark og Østfold.

– Vi skal til Høytorp fort i Østfold, en del av Glomma-linja. Dit kjører vi samlet, så vi blir nok lagt merke til, sier Hestnes. Veteranene skal få omvisning og spise der.

På kvelden blir det grilling, sosialt samvær og fest på veteransenteret i skogen utenfor Kongsvinger.

– Vi skal også dele ut People's Choice, en premie for den fineste motorsykkelen.


Forbundssekretær Svein-Erik Malmø-Moen i Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner (NVIO) roser MC-treffet på Bæreia. Selv kjører han Harley Davidson og har vært sentral i planlegging og gjennomføring av veteraner som kjørte Route 66 i USA i fjor – og som også skal kjøre i år med 21 deltakere.

– Motorsykkel er noe som interesserer mange veteraner, og jeg synes det er supert at Forsvaret kan arrangere noe slikt for veteranene, både på Bæreia og gjennom veteranturen i USA.

Torsdag reiste Malmø-Moen først til Rena, før han sjekker inn på Bæreia på kveldstid for å være klar til MC-treffet i helgen.

– Det kommer til å bli veldig bra, sier han.