Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_2493_15tillegeetteratrøykforum_2493_15tillegeetteratrøykhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=10138ULYKKE: 27 måtte til helsesjekk etter at en røykgranat gikk av i Forsvaret (Illustrasjonsfoto: Torbjørn Kjosvold/Forsvaret). /forum-media/PubImages/røykgranat illustrasjon Forsvaret.jpgULYKKE: 27 måtte til helsesjekk etter at en røykgranat gikk av i Forsvaret (Illustrasjonsfoto: Torbjørn Kjosvold/Forsvaret).

27 sendt til sykehus etter at røykgranat gikk av

27 soldater legges inn på sykehus i Mosjøen etter at en røykgranat gikk av under en heimevernsøvelse på Drevjamoen.

Uhellet skjedde i forbindelse med en instruksjon hos Forsvaret, opplyser politiet. Det var i 9-tiden at politiet fikk melding om at en røykgranat hadde gått av under en heimevernsøvelse på Drevjamoen, om lag tre mil nord for Mosjøen.

– Akkurat nå har vi 24 personer innlagt, men vi venter tre til, så totalt ser det ut som det blir 27, sier Gunleiv Birkeland, avdelingsoverlege ved kirurgisk avdeling ved Helgelandssykehuset Mosjøen, til  VG.

Av de mottatte pasientene er 20 lettere skadd, seks har moderate skader mens én skal være moderat til alvorlig skadd, skriver avisen  Helgelendingen. Det er snakk om moderate øyeskader, hudskader og inhalasjonsskader. 

Alamberedskap

Sykehuset ble satt i alarmberedskap etter ulykken. Pasientene behandles lokalt i Mosjøen, og det er satt inn ekstra personell og åpnet sengeposter for å ta hånd om alle pasientene. 

De første meldingene gikk ut på at sju personer var skadd da røykgranaten gikk av. Disse var mest utsatt for røyk, men senere kom flere inn som også pustet inn røyk, men i et mindre omfang. 

Mange av soldatene ble kjørt til sykehuset i Forsvarets egne kjøretøy fordi det var raskere enn å vente på ambulanse. 

Helseskadelig røyk

Oberstløytnant Bengt Henriksen, som er distriktsleder i HV-14, sier til  NRK at det kan være helseskadelig dersom man puster inn røyk over tid. 

Årsaken til at granaten gikk av, er foreløpig ikke kjent. Arbeidstilsynet er varslet, og politiet har satt i gang etterforskning.

Saken oppdateres...

Publisert 29. august 2019 11:07.. Sist oppdatert 29. august 2019 14:03.