Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_1184_venterpåunnskyldningforum_1184_venterpåunnskyldninghttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=7732STRIDSTEMA: Kontreadmiral Elisabeth Natvig mener at tillitsvalgte kunne bedre omstillingspakker for ansatte under omstilling, dersom de ikke hadde vært så opptatt av omkamper. Foto: Torbjørn Kjosvold/forum-media/PubImages/orion.jpg

Venter på unnskyldning

Kontreadmiral Elisabeth Natvig uttalte nylig at tillitsvalgte i Forsvaret er for opptatt av å kjøre omkamper om nedleggelse av Andøya. Det falt ikke i god jord hos fagorganisasjonene.

Stein-Håkon Eilertsen, leder av Norsk Offisersforbund (NOF) på Andøya, venter fortsatt på en unnskyldning etter kontreadmiral Elisabeth Natvigs uttalelser.

Det var under representantskapsmøtet til NTL Forsvaret for 14 dager siden at Natvig, som til daglig jobber i Forsvarsstaben, kom med uttalelsene at organisasjonene er for opptatt av omkamper. Hun mener at de kunne brukt kreftene bedre til det beste for sine medlemmer.

Natvig (bildet) mener at tillitsvalgte i Forsvaret kunne fått til bedre omstillingspakker for ansatte under omstilling, dersom de ikke hadde vært så opptatt av omkamper. Hun brukte Andøya som eksempel.

Det var frifagbevegelse.no som først omtalte saken.


Provosert. Dette har fått flere av fagorganisasjonene i Forsvaret til å se rødt. Spesielt i Norges Offisersforbund (NOF) er man oppgitt over kontreadmiralens uttalelser. Stein-Håkon Eilertsen på Andøya ble kraftig provosert og gikk med en gang ut og krevde at Natvig burde forlate sin jobb om hun ikke beklaget det hun sa. 14 dager etterpå har han ikke hørt noe fra Forsvarsstaben.

Men jeg har ikke hørt noe, og jeg er fortsatt forbannet

– Om hun ikke vil beklage offentlig, så kunne en unnskyldning i det minste kommet internt. Men jeg har ikke hørt noe, og jeg er fortsatt forbannet og mener uttalelsene er et spark under beltestedet, sier Eilertsen til Forsvarets forum.


Ikke i omstilling. Grunnen til de sterke reaksjonene er at Eilertsen mener Natvigs uttalelser faller på sin egen urimelighet.

– Vi har jobbet knallhardt for å redde stumpene her på Andøya. Men vi har fått beskjed om at vi ikke er i omstilling, fordi det ennå ikke har kommet et formelt oppdrag om nedleggelse. Det kommer muligens ikke før i 2021. Før den tid får vi ikke bruke de virkemidlene som finnes til omstilling.

I mellomtiden mister vi folk med kompetanse fordi det er ingen vilje til å finne løsninger for å beholde dem

– Samtidig opplever vi det som vanskelig å finne alternativer. Det står ikke på gode forslag fra oss. Jeg synes ikke Forsvarsstaben har vært særlig flink til å finne løsninger. I mellomtiden mister vi folk med kompetanse fordi det er ingen vilje til å finne løsninger for å beholde dem. Det stopper lenger opp i systemet, og da mener jeg Natvigs uttalelser blir urimelige, sier han.


Ingen beklagelse. E
ilertsen (bildet) klarer ikke helt å forstå hvorfor Natvig kom med den uttalelsen.

– Dette skaper bare et dårligere miljø og gjør det vanskeligere å samarbeide. Så kan
man jo undre seg over om dette er holdningen til hele Forsvarsstaben, spør Eilertsen.

Dette skaper bare et dårligere miljø og gjør det vanskeligere å samarbeide

Natvig selv har så langt ikke kommet med noen beklagelse, men NTL-magasinet ba Forsvarsstaben om en kommentar til kravet om beklagelse og om Natvig hadde forståelse for reaksjonene fra Andøya. Dette er svaret Forsvarsstaben sendte på e-post og som de fastholder ovenfor Forsvarets forum fortsatt er deres svar i saken:

«Forsvarsstaben er godt kjent med at personellet som er i omstilling har en krevende situasjon. Forsvarsstaben anerkjenner det engasjement de tillitsvalgte har for ansatte som er i omstilling. Forsvaret skal fortsette å jobbe tett sammen med de tillitsvalgte både sentralt og lokalt for å løse våre oppdrag.»

Publisert 28. september 2018 13:42.. Sist oppdatert 1. oktober 2018 15:11.