Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_2074_trumpsender1500soldaforum_2074_trumpsender1500soldahttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=9613Flere soldater: USA sendte tidligere i måneden hangarskipet USS Abraham Lincoln til Persiabukta som et svar på det som hevdes å være økende trusler fra Iran mot skipstrafikken (Foto: AP / NTB Scanpix)/forum-media/PubImages/USS Abraham Lincoln nett.jpgFlere soldater: USA sendte tidligere i måneden hangarskipet USS Abraham Lincoln til Persiabukta som et svar på det som hevdes å være økende trusler fra Iran mot skipstrafikken (Foto: AP / NTB Scanpix)

Trump sender 1500 soldater til Midtøsten

USA styrker sitt militære nærvær i Midtøsten med ytterligere 1.500 soldater, opplyser president Donald Trump.

Soldatene skal for det meste ha en «beskyttende» rolle, sa Trump da han bekreftet antallet til pressen i Det hvite hus fredag.

Kongressen ble orientert om planene dagen før. Soldatene reiser til regionen i løpet av de kommende ukene, og utplasseringen er et svar på det som hevdes å være trusler fra Iran.

Soldatene skal blant annet forsvare amerikanske styrker som allerede er i Midtøsten, samt sikre navigasjonsfriheten, heter det i varselet til Kongressen.

Uklar på antall

Tidligere i uka sa ikke navngitte tjenestemenn at Pentagon har presentert planer om å sende opptil 10.000 nye soldater til regionen. Til det sa fungerende forsvarsminister Patrick Shanahan at det ikke var konkludert med et slikt antall. 

USA har fra før titalls tusen soldater i Midtøsten, blant annet ved en stor marinebase i Bahrain og en flybase og et operasjonssenter i Qatar. Det er rundt 5.200 amerikanske soldater i Irak og 2.000 i Syria.

Tidligere denne måneden sendte USA flere tusen flere inn i regionen rundt Iran, blant annet med et hangarskip, bombefly og kampfly.

Publisert 27. mai 2019 13:17.. Sist oppdatert 27. mai 2019 13:28.