fysiske krav 1fysiske krav 1http://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/fysiske krav 1.jpghttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=802KRAFTTAK: Verkstedfolk må ofte ta i, som her på en beltevogn på Porsanger tekniske verksted. Morten Kristiansen og kollega Jøran Strømseth er denne uka på øvelse.

Fysiske krav for sivile

Nå må sivile i Hærens staber og sivile verkstedsfolk også bestå fysiske krav.

– Det er helt kurant. Men jeg tror noen vil slite med å klare kravene, sier fagarbeider Morten Kristiansen (53).

Han er til daglig å finne på Setermoen tekniske verksted (SMTV), hvor han jobber med Leo. I disse dager er han på Porsangmoen og mekker kjøretøyer under øvelse Joint Viking. Det lille lokale verkstedet har fått forsterkninger fra Troms og fra Bjerkvik. Og det er nettopp for å kunne klare seg i internasjonale misjoner og ekspedisjoner her hjemme​​ at kravene er satt.

­Det kom reaksjonen da verkstedformannen på Setermoen leste opp e-posten han fikk nylig om fysiske krav. Men Kristiansen tror det mest er de som er glad i potetgull og brus som reiser bust:

–  De som ikke er vant til å røre på seg kan nok synes dårlig om den nye bestemmelsen. 

 

 

fysiske krav 2fysiske krav 2http://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/fysiske krav 2.jpghttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=803SYNES KRAV ER OK: Fagarbeider Morten Kristiansen synes det er fint at det nå stilles krav også til sivile som jobber på verksted og i stab i Hæren.

​​– Men kravene er lavere enn for befalet, og du kan velge mellom sykling, løping og andre grener. Klarer man ikke kravene etter gjentatte forsøk, kan det bli snakk om flytting til en stilling uten fysiske krav. Men hvordan dette skal gjøres i praksis er en annen sak.

Selv har 53-åringen tjenestegjort både i Libanon og Afghanistan, og synes det er ​​​fornuftig at det stilles krav. Han trener både i og utenfor arbeidstida, men det gjør ikke flertallet på SMTV.

– Det er ofte behov for styrke også på verkstedet. I Forsvaret kan man trene to timer i uka i arbeidstida, og kanskje er det nye kravet en grunn til endelig å få laga et treningsrom på SMTV, antyder fagarbeideren.​

​ 

Publisert 9. mars 2017 13:20.. Sist oppdatert 13. mars 2017 15:47.

 

 

I skuddlinjen<img alt="" src="/forum-media/PubImages/arkiv_1998__1814_document%20(1).jpg" style="BORDER:0px solid;" />I skuddlinjenAt det ikke var flere dødsfall i Libanon, skyldes en god porsjon flaks, mener forfatter Frank Magnes.http://forsvaretsforum.no/i-skuddlinjen
Libanon<img alt="" src="/forum-media/PubImages/unif0030.jpg" style="BORDER:0px solid;" />LibanonFor 40 år siden dro de første norske FN-soldatene til Libanon. For 20 år siden kom de siste soldatene hjem. Få med deg alle reportasjene og artiklene våre om Libanon her. http://forsvaretsforum.no/libanon
Morgenbrif<img alt="" src="/forum-media/PubImages/Morgenbrif_ny.jpg" style="BORDER:0px solid;" />MorgenbrifDette skriver norske medier om Forsvaret i dag. http://forsvaretsforum.no/morgenbrif