Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_2164_tidligereforsvarsminforum_2164_tidligereforsvarsminhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=9735Styreleder: Tidligere forsvars- og utenriksminister Espen Barth Eide (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix). /forum-media/PubImages/BArth Eide nett.jpgStyreleder: Tidligere forsvars- og utenriksminister Espen Barth Eide (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix).

Tidligere forsvarsminister skal styre mot fred

Espen Barth Eide er valgt til styreleder for Centre for Humanitarian Dialogue (CHD) i Genève, som er involvert i 40 fredsprosesser rundt om i verden.

Organisasjonen har rundt 250 ansatte og over 20 feltkontorer i flere verdensdeler. Den ble opprettet i samarbeid mellom Sveits, Norge og Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) i 1999. 

I dag har organisasjonen støtte fra EU, Canada, flere europeiske enkeltland, organisasjoner og private stiftelser.

– CHD er en meget profesjonell organisasjon som har oppnådd viktige resultater, ofte i det stille, i en rekke meklings- og forsoningsprosesser verden rundt. I noen sammenhenger er diskret, privat mekling vel så vellykket som høyprofilert mekling fra stater og formelle internasjonale organisasjoner, sier tidligere forsvars- og utenriksminister Espen Barth Eide i en pressemelding.

Publisert 14. juni 2019 14:42..