Vilje til å lykkes

Send alle kjøkkensjefer på studietur til Terningmoen!

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Terningmoen oppnår toppscore i Messetoppen, og vi nøyer oss ikke med det: Vi slenger på noen ytterligere komplimenter for å understreke at dette er den beste 5-eren så langt i Messetoppens to år lange runde.

Hva er det som gjør Terningmoen, kjøkkenet, maten, menneskene og messa til en foreløpig vinner?

Det er spesielt viljen.

Viljen til hver dag å stå på for et så bra resultat som mulig.

Viljen til å gjøre noe nytt hver dag.
Viljen til å lage mat fra bunn av.
Motviljen til å bruke halvfabrikat.
I tillegg kommer den ubetingede og heftige rosen fra rekruttene på Gardeskolen, Vinterskolen og Heimevernet, som er de største avdelingene i Elverums militærleir.

Hva er det som gjør Terningmoen, kjøkkenet, maten, menneskene og messa til en foreløpig vinner?

Rekruttene sier de gleder seg til å spise hver dag, ikke for å slippe unna masete tjeneste og litt neglesprett i kulda, men faktisk for å spise den gode maten. Vårt besøkt på Terningmoen ble en sammenhengende reise mellom hyller av god mat og rosende ord fra gjestene.


PEPPERKAKEMOEN: På Terningmoen hadde kjøkkenpersonalet pyntet ekstra til jul.
PEPPERKAKEMOEN: På Terningmoen hadde kjøkkenpersonalet pyntet ekstra til jul.


Vi starter med lunsjen. 
Et relativt vanlig utbud av salattilbehør, pålegg, en varmrett og tilbehør. Men det er noe ekstra ved buffeten. Det ene er mengden av forskjellige salattilbehør, det andre er det gledelige totalfraværet av kuvertmat – du vet – sånne engangsbokser med makrell i tomat, leverpostei eller tuber med diverse oster og sjokoladepålegg som flyter i nesten alle forsvarsmesser. Her brukes påleggstypene i store kvanta og pyntes på en slik måte at en får lyst til å forsyne seg.

Ved fruktdisken ligger det opphakket mørk sjokolade – litt for å «sukre» det store tilbudet av frukt og yoghurt. Det er ferskt brød og nys- tekte rundstykker – til hvert eneste måltid.

Og så må vi nevne vaflene. De var verken tørre eller for dvaske. De var helt perfekte.

TACO-TORSDAG: Egentlig skulle kjøkkensjef Per Erik Wilhelmson servere fisk. Men siden Eira Kråbøl, Ingrid Nilsen og Gardeskolen kom fra øvelse ble det taco i stedet.


Til middag 
skulle det vært fisk, men siden kjøkkenet hadde fått med seg at soldatene dagen før kom inn fra øvelse og skulle på langpermisjon denne ettermiddagen, gjorde de om på menyen og ga soldatene en taco-fredag på en torsdag. Slikt er også viktig. Kjøkkenet må følge med for å gi soldatene en «boost» fra tid til annen, enten det er etter en lang øvelse eller det er for å lyse opp i en ellers mørk tid.

Hva så med tacoen? Jo, kjøttet var varmt, lefsene var ferske og fine og hadde noe varme igjen, tilbehøret besto av alt det du trenger til å fylle lefsa. Smaken var perfekt.

Det er lenge siden sist vi har kost oss på denne måte med mat fra Forsvaret.

Det er lenge siden sist vi har kost oss på denne måte med mat fra Forsvaret

Løp og kjøp en diger kake til kjøkkengjengen på Terningmoen, eller spør dem pent om de vil lage den selv!

Det gjør de garantert. 




K
jøkkensjefen

Han sier at han gjennom de 18 årsverkene han har disponibelt, har den kompetansen som i dag skal til for å lage variert, sunn og god mat til alle de re måltidene de serverer.

– Det er kjøkkenets ansvar å servere re måltider, uten diskusjon, Vi serverer også kveldsmåltid med en varm rett, sier Wilhelmson.

Han har en liten overraskelse til fremtidige soldater på lager:

– Fra 2018 skal vi ha et vegetaralternativ hver dag. Det blir en egen serveringslinje for vegetarmat. Vi må øke vår egen kompetanse på området, derfor starter vi nyåret med kurs for de ansatte, sier han.

– Hva er viktig hos deg?

Kjøkkensjef Per Erik Wilhelmson

– Alt. Det skal lukte godt og være innbydende når soldatene kommer til måltidene. Det er viktig at gjestene føler seg sett og velkommen. 

Powered by Labrador CMS