Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_1636_sjefenesvareromseksuforum_1636_sjefenesvareromseksuhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=8833Oberst Ingvild Bjørnstad Jensrud, sjef 133 Luftving./forum-media/PubImages/Sjefenesvarer133LV.jpgOberst Ingvild Bjørnstad Jensrud, sjef 133 Luftving.

Sjefene svarer om seksuell trakassering: 133 Luftving

Forsvarets forum har spurt sjefene i Forsvaret hva de har gjort og vil gjøre, for å forhindre seksuell trakassering.

I desember publiserte vi saken om kvinner som forteller om seksuell trakassering. Etter dette begynte vi å sende ut spørsmål til sjefene i Forsvaret, hvor vi ba dem om å svare på to spørsmål:

1. Hva har du tidligere gjort for å forhindre seksuell trakassering i din avdeling?

2. Sakene vi har skrevet den siste tiden viser at seksuell trakassering fortsatt er problem for mange kvinner i en eller annen form – hva tenker du å gjøre for å forhindre seksuell trakassering i din avdeling fremover?

I tiden fremover vil vi publisere svarene vi har fått. 

133 Luftving Andøya

Oberst Ingvild Jensrud, Sjef 133 Luftving Andøya

Hva har du tidligere gjort for å forhindre seksuell trakassering i din avdeling?

Jeg ser ikke at det er noen prinsipiell forskjell på seksuell trakassering og annen trakassering. Det er uakseptabelt uansett! Man må finne andre måter å håndtere forskjellighet og ulike syn på.

Vi jobber kontinuerlig med opplæring/bevisstgjøring og tiltak mot det psykososiale arbeidsmiljøet, både i linja og sammen med de tillitsvalgte/verneombud for at trakassering ikke skal forekomme. Samtidig skal at terskelen være lav for å si i fra om uønsket adferd / oppmerksomhet. Noe vi har god konkret erfaring med.

Vi tar enhver mistanke/påstand om trakassering på stort alvor og setter inn nødvendige ressurser for å ivareta individene og løse situasjonen.

I tillegg til at enkelt saker håndteres raskt på høyeste ledelsesnivå, er det iverksatt holdningsorienterte tiltak, herunder:

  • Forsterket IB-utdanning med fokus bla på grensesetting og rollemodell.
  • Lederforum Ung, her med fokus bla rollemodell, gruppetekning og mangfolds forståelse.
  • Ukentlig fokus på HEL tematikk i driftsmøte hvor både toppledelse, vernesøyla og tillitsvalgte er representert.
  • Forsterket støtte til ledelse ved hendelser, her har både Stressmestringsteamet fra Bardufoss og lederutviklingskompetanse vært benyttet.
  • Samtaleoppfølging fra toppledelsen (også for soldater) i etterkant av hendelser av psykososial karakter.

Sakene Forsvarets Forum har adressert viser at seksuell trakassering fortsatt er et problem for mange kvinner i en eller annen form. Hva tenker du å gjøre for å forhindre seksuell trakassering i din avdeling fremover?

  • Fortsette «åpen dør» kultur inn mot toppledelse for å sikre rask oppfølging av pågående hendelser.
  • Fortsette og utvikle forsterket utdanning av IB
  • Fortsette Ung leder Ung utdanning/utviklingsprogram
  • Trakassering som tema i Lederforum vår 2019 (lokalt linjelederforum)

Når dette er sagt, vi erkjenner at tiltak sannsynligvis ikke fjerner trakassering. Vi må ha kontinuerlig fokus på dette uheldige og skadelige fenomenet.

 

 


Publisert 27. februar 2019 13:59.. Sist oppdatert 4. mars 2019 10:20.